Saturday, February 21, 2009

Κυκλοφόρησε ο νέος χάρτης της Χίου


Get a copy of the new map of Chios... here!

20/02/2009
 Χιακή Εφημερής Η ΑΛΗΘΕΙΑ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΗΡΩΕΣ ΤΡΕΙΣ ΧΙΩΤΕΣ

Ο πληρέστερος χάρτης του νησιού.





ΟΠΟΥ το κράτος απουσιάζει οι πολίτες δε δένουν τα χέρια, αυτενεργούν. 
Με δεδομένο ότι οι υπάρχοντες χάρτες του νησιού είναι περίπου... σχολικά βοηθήματα, επιτέλους το νησί εφοδιάζεται με ένα χάρτη - υπόδειγμα, προϊόν εθελοντικής εργασίας. 
Τα υπόλοιπα διαβάστε τα στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί: 
«Αγαπητοί φίλοι, 
σας παραδίδουμε σήμερα δείγμα του νέου γεωφυσικού έντυπου χάρτη του Νομού Χίου σε κλίμακα 1:50.000. 
Ο συγκεκριμένος χάρτης είναι πρόσφατα ενημερωμένος με νέα στοιχεία που προέκυψαν από καταγραφές που έκανε η ομάδα μας εθελοντικά τα τελευταία τρία χρόνια και αφορούν εθνικό, επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 2.900 χιλιομέτρων, καθώς επίσης καταγραφή φραγμάτων, λιμνοδεξαμενών μονοπατιών και άλλων υπαίθριων και παρόδιων στοιχείων. Για το σκοπό των καταγραφών διανύσαμε συνολικά 24.000 χιλιόμετρα στη Χίο, στις Οινούσσες και στα Ψαρά. 
Μέρος των εξόδων των καταγραφών είχε καλύψει η Νομ. Αυτοδιοίκηση μέσα από το πρόγραμμα καταγραφής πεζοπορικών διαδρομών το 2007 στην οποία παραδώσαμε και τα ηλεκτρονικά αρχεία και τον πρώτο έντυπο χάρτη όταν τελείωσε το πρόγραμμα αλλά και τον πρόσφατο ενημερωμένο χάρτη «τιμής ένεκεν». 
Σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα μας προχωράει σε κατασκευή και νέου τοπωνυμικού - επιχειρησιακού χάρτη του Νομού σε κλίμακα 1:25.000 σε διάσταση σελίδας Α3 καθώς και νέου χάρτη της πόλης καλύπτοντας επίσης τα έξοδα καταγραφής και τις δαπάνες ψηφιοποίησης και εκτύπωσης από ίδιους πόρους. Υπολογίζουμε ότι η νέα μας δουλειά θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του 2009. 
Μετά την καταγραφή και των τοπωνυμίων, την ονομασία των εξωκλησιών, των μνημείων αλλά και τη διόρθωση αρκετών λεπτομερειών που χρειάζεται και ο σημερινός χάρτης που σας παραδώσαμε θα μπορεί να τυπωθεί ένας νέος, ακόμα πιο ενημερωμένος χάρτης σε κλίμακα 1:50.000 αλλά και σε 1:25.000 όπως προαναφέραμε. Θα είναι επίσης δυνατή η εκτύπωση χαρτών σε οποιαδήποτε κλίμακα ζητηθεί!!! Τα δεδομένα που προέκυψαν από τις καταγραφές μας φιλοξενήθηκαν σε ήδη υπάρχον γεωγραφικό σύστημα πληροφοριών ιδιωτικής εταιρείας στην Αθήνα η οποία μας δίνει τη δυνατότητα εκτύπωσης περιορισμένου αριθμού αντιτύπων για προβολή του έργου μας!! 
Η ομάδα μας είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει τα πνευματικά μας δικαιώματα και τη δουλειά μας χωρίς οικονομικά ή άλλα ανταλλάγματα σε όποιον φορέα θελήσει να εκτυπώσει το έργο μας με την προϋπόθεση να μη γίνει αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης αλλά να διανεμηθεί στους χιώτες πολίτες δωρεάν!!! 
Προσκαλούμε επίσης όποιον ιδιώτη ή φορέα ή υπηρεσία θέλει οποιοδήποτε τμήμα του χάρτη σε οποιαδήποτε κλίμακα αλλά σε εκτύπωση μέχρι μέγεθος σελίδας Α3 να επικοινωνήσει μαζί μας στο giannis@misetzis.gr να του στείλουμε δωρεάν με ηλ. ταχυδρομείο το αρχείο για να το εκτυπώσει ή αν δεν έχει αυτή τη δυνατότητα να μας ζητήσει να το τυπώσουμε και να του το στείλουμε πάντα χωρίς χρέωση. 
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία». 
Η ομάδα καταγραφής 
Γιάννης Ν. Μισετζής 
Μανώλης Ν. Ρωξάνας 
Μιχάλης Ν. Παππάς 

Υ.Γ.: Το συνημμένο αρχείο (φωτό 1ης σελίδας) είναι δείγμα από τμήμα του χάρτη που μπορούμε να στείλουμε σε οποιονδήποτε μας το ζητήσει.

No comments:

Post a Comment