Monday, May 21, 2012

Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα

Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την πατρίδα, γιατί την αγαπούμε. 3η εκστρατεία της Greek News για τον Ελληνικό Τουρισμό.
Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη
Εκδότη/Διευθυντή της Greek News
Μέσα σε μία περίοδο έντονης πολιτικής ρευστότητας για τη γενέτειρα και την εικόνα της στις ΗΠΑ και σ’ όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να βρίσκεται στο ναδίρ, η Greek News ξεκινά σήμερα την «3η Εκστρατεία για τον Ελληνικό Τουρισμό» με σύνθημα «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα: Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για την πατρίδα…». Το κάνουμε γιατί ως Έλληνες της Αμερικής αγαπούμε την Ελλάδα και θα τη στηρίξουμε αυτή τη δύσκολη ώρα, ως χρέος προς τους συμπατριώτες μας που αναζητούν εναγωνίως τρία χρόνια τώρα κάποια αμυδρή ακτίνα φωτός. Κάποιους πολιτικούς οι οποίοι θα κρατήσουν αναμμένο το φανάρι και θα τους οδηγήσουν σώους έξω από το τούνελ.
Σκόπιμα φέτος αποφύγαμε να ζητήσουμε – αυτό που κάναμε πέρυσι – μηνύματα από την ελληνική πολιτική ηγεσία. Είναι τόσο ελάχιστο το κύρος των πολιτικών μας από την παντελή αδυναμία να συμφωνήσουν έστω και σ’ ένα θέμα (πόσο μάλλον σε κυβέρνηση) που η πρόσκλησή τους προς τους ομογενείς μάλλον θα έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα. Στην πορεία ωστόσο και μέχρι τη λήξη της εκστρατείας στις 23 Ιουλίου, θα προσκαλέσουμε παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και φιλέλληνες να ενώσουν τις φωνές τους με τη δική μας, για να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα που το μεγαλύτερό της πρόβλημα είναι η ομορφιά της!



Η Greek News ήταν η πρώτη εφημερίδα σ’ όλο τον κόσμο που έριξε το Μάιο του 2010 το σύνθημα της αλληλεγγύης προς την Ελλάδα (Αγαπούμε την Ελλάδα, βοηθούμε την Ελλάδα, φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα), καλώντας τους Ομογενείς να επισκεφθούν τη γενέτειρα το καλοκαίρι κι όλα τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης του παγκόσμιου ελληνισμού να αναπαράγουν το σύνθημα. Η επιτυχία ήταν τεράστια και σήμερα πολλές είναι οι πρωτοβουλίες, ΜΜΕ, οργανισμών και ιδιωτών προς αυτή την κατεύθυνση. Στην πραγματικότητα, όλες αυτές οι πρωτοβουλίες, μαζί και με την ιστοσελίδα του ΕΟΤ, είναι οι μοναδικές τουριστικές καμπάνιες που διεξάγει η χώρα αρκετά αποτελεσματικά και μάλιστα εντελώς δωρεάν. Ενώ το 2009 και πριν εκατομμύρια σπαταλιόντουσαν ασύστολα από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της γενέτειρας για την οικονομική ενίσχυση δύο – τριών εγχωρίων «ημετέρων».
Η φετινή καμπάνια μας ακόμη συμπίπτει με την έναρξη της εκστρατείας του οργανισμού των ελλήνων εστιατόρων της Αμερικής Pan Gregorian, οι οποίοι σε συνεργασία με τον οργανισμό «Συμμαχία για την Ελλάδα» και 20 γνωστούς Έλληνες ζωγράφους, τύπωσαν εκατομμύρια σουπλά (placemats, χάρτινα ατομικά τραπεζομάντηλα) τα οποία θα διανεμηθούν σε 3.500 ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόρια των ανατολικών πολιτειών της Αμερικής. Η εκτύπωση ολοκληρώθηκε κι η διανομή ξεκινά αυτή την εβδομάδα. Η Greek News  τιμώντας αυτή την προσπάθεια, για την επιτυχία της οποίας προσφέραμε κι εμείς το λιθαράκι μας, κάνει (με την ευγενική χορηγία του Pan Gregorian) στο σημερινό φύλλο εκτενές αφιέρωμα τους δημιουργούς και στα έργα τους, που σε λίγες μέρες θα βλέπουν εκατομμύρια Αμερικανοί.
Ελπίζουμε όλες αυτές οι προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεγάλες ή μικρές, θα βοηθήσουν στην αντιστροφή του αρνητικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα. Η φετινή κίνηση στο πρώτο τετράμηνο του έτους μειώθηκε κατά 5,19% σε σχέση με πέρυσι, οι πληροφορίες για την κίνηση από την Αμερική μιλούν για ακυρώσεις της τάξης 30-40% από κόσμο που φοβάται την κοινωνική αναταραχή και την κυβερνητική αστάθεια (και θυμάται τις περυσινές εικόνες με την απεργία των ταξί όπου χιλιάδες τουρίστες έσερναν τις βαλίτσες τους για χιλιόμετρα μέσα στο λιοπύρι) και βέβαια τις απαγορευτικές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. Παρά την αύξηση της χωρητικότητας των απευθείας πτήσεων της Delta που έβαλε στη γραμμή μεγαλύτερο αεροπλάνο, οι θέσεις συνολικά είναι λιγότερες και οι τιμές πολύ υψηλότερες. Οι πολιτικοί υπεύθυνοι του τουρισμού δυστυχώς δεν έκαναν τίποτε για να βοηθήσουν στην προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών, ενώ έκαναν ελάχιστα για μια υποτυπώδη οργάνωση της τουριστικής μας παρουσίας στις ΗΠΑ. Κούφια λόγια αποδείχθηκαν οι δεσμεύσεις του υφυπουργού Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη για δημιουργία συμβουλευτικής επιτροπής στην Αμερική, που θα αξιοποιήσει τα ταλέντα κορυφαίων παραγόντων του τουριστικού τομέα, οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους.
Όμως εμείς, ως Έλληνες της Αμερικής, πρέπει να κάνουμε και πάλι το χρέος μας προς την γενέτειρα. Για τις ρίζες μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας, για τους συμπατριώτες μας που υποφέρουν, θα πρέπει να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία, επισκεπτόμενοι την Ελλάδα το καλοκαίρι.

No comments:

Post a Comment