Wednesday, April 29, 2009

Ευρωπαίοι μαθηταί στην Καλλιμασιά!


 Μαθητές από Φιλανδία, Γαλλία και Πολωνία
 στην Καλλιμασιά!

Στα πλαίσια του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius «Έφηβοι Ήρωες Είδωλα, Ανακαλύπτω αξίες - Αναλαμβάνω δράση», το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς φιλοξενεί από χθες μαθητές και καθηγητές από Φινλανδία, Γαλλία και Πολωνία έως και 6 Μαΐου. Οι ομάδες θα ακολουθούν τη ροή του προγράμματος και των δράσεων του Σχολείου. Την Πέμπτη 30 Απριλίου, το απόγευμα, θα γίνει σύντομη ξενάγηση στον Κάμπο, την Πρωτομαγιά θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στη Νότια Χίο, το Σάββατο 2 Μαΐου πεζοπορία από Προβατά προς Νέα Μονή και περιδιάβαση σε Ανάβατο, Αυγώνυμα και Δασκαλόπετρα.
Την Κυριακή 3/5 στις 19:00 στην «Πρόοδο» Καλλιμασιάς θα γίνει η τελική παρουσίαση του προγράμματος από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης ένα χορικό από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, τραγούδια από το μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας», αναβίωση χιώτικου γάμου με παραδοσιακούς χορούς της Χίου καθώς και απονομές.
Τη Δευτέρα 4/5 το πρωί οι μαθητές και οι καθηγητές του προγράμματος θα μεταβούν στον Άγιο Αιμιλιανό για τον καθαρισμό της παραλίας σε συνεργασία με το Δήμο Ιωνίας και κατά την επιστροφή στο Σχολείο θα ξεναγηθούν στο Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς. Τέλος την Τρίτη 5/5 θα γίνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου και στη Βιβλιοθήκη Κοραή.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την τελική σύσκεψη ελλήνων και ξένων καθηγητών, σχετικά με τα παράγωγα του προγράμματος και την επίτευξη των στόχων του.

No comments:

Post a Comment