Monday, December 22, 2008

Ο << Κοραής >> Νέας Υόρκης ενισχύει...

Με το ποσό των χιλίων δολαρίων ενισχύει ο Παγχιακός Κοραής της Νέας Υόρκης, την προσπάθεια τοποθέτησης ανδριάντα του Ομήρου στο ομόνυμο αεροδρόμιο της Χίου. Σχετική ενημέρωση λάβαμε από την παρακάτω επιστολή που απευθύνει ο σύλλογος, προς τον Αξιότιμον Επίτιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτριο Λινόν, Πρόεδρο της Παγχιακής Εταιρείας για τη φύλαξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Οι προσπάθειες της εταιρείας για την διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς έγιναν γνωστές και στην οργάνωσή μας τον Παγχιακό «Κοραή» Νέας Υόρκης, ο οποίος για έναν αιώνα περίπου εργάζεται για τον ίδιο σκοπό και στις δύο πατρίδες.

Η ιδέα σας για την τοποθέτηση του ανδριάντα του Ομήρου στην περιοχή του αεροδρομίου Χίου είναι έξοχη και εξυπηρετεί μεγάλο εθνικό σκοπό.

Ευχαρίστως σας πληροφορούμε ότι το ενημερωτικό έντυπο που εκδώσατε διαβάστηκε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας την 10ην Δεκεμβρίου 2008. Όλοι μίλησαν με τα καλλίτερα λόγια και ομόφωνα απεφασίσθη η συνδρομή μας με το ποσό των $1000.00 (χιλίων δολλαρίων Αμερικής) το οποίον και σας επισυνάπτουμε με την επιταγή μας Νο 1105 μαζί με τα συγχαρητήριά μας και τις ευχές μας για ταχεία περάτωση του έργου.

Με την ευκαιρία των εορτών ευχόμεθα σε σας προσωπικά, την οικογένειά σας και σε όλους τους αξιόλογους και αγαπητούς συμπατριώτες συνεργάτες σας που απαρτίζουν την επιτροπή Χαρούμενα Χριστούγεννα και είθε ο καινούργιος χρόνος 2009 να βοηθήσει το πολύπαθο και ταραγμένο έθνος μας να βρεί επιτέλους την πυξίδα του και να ανέλθει στο παγκόσμιο εκείνο βάθρο που του ανήκει.

Με πολύ εκτίμηση και αγάπη

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Κώστας Κωζής Καπτ. Στέλιος Τάτσης

ΕΦΗΜΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΙΟΥ

No comments:

Post a Comment